Hem
…mellan de två grindarna på vägen som samband vad som nu är First Avenue, San Francisco och som slutade ca 500 meter om halvmilesbanan fanns en motorväg på höger sida och en vagnsväg av makadam på vänster.

Historien om den gamla bergsvägen skulle ha skrivits i pigga, sportiga fraser för att kunna göra en sann bedömning av livet där och dess traditioner vilka var av sportkaraktär: hovslagen från hästarna som ekade, skrikandet av upphetsade kuskar och visslandet från ekrar, glänsande som polerad metall i solskenet eller som kastade ut bleknande blixtar i ljust från månskenet då  staden lade sig att vila.

Det var hästarnas tid, och San Francisco var paradiset för körsporten.

Är det konstigt att hästkapplöpningarna var i luften? Det tillfälliga loppen på Mission of the Nightingale övergavs för den nya halvmilesbanan på bergsvägen genom västerns sand. Den var doserad av en från Bay Distict banan på en mile. Vägen i sig var ofta en bana för vadslagningstävlingar om snabbhet.

Alla framgångsrika i staden sågs på vägen med ekipage.

“Fråga inte mig om han kört förbi här” brukade Blake, förmannen för Tollgate, säga till de som frågade, ursinniga för det glada rösten som lät som ljudet från en  spannmålstunna eller klirret av silverpengar. “Om han bor i San Francisco finns han där ute. Dom är alla ute idag.

Se dem swischa förbi.

F.d. Guvernören Milton S. Latham bländade, likt en metreor  under sin flykt, sitt 10.000 dollarsteam, Lady Dooley och Lady Emmet. William C. Ralston skulle antagligen följa efter med sitt stora grå team, Farmer och Mate. Sen i snabb följd skulle “Chief” M.J. Burke komma med sina svarta passgångare Lily och Rose. William S. O’Brian från den rika farmen med Lady Thorne som kunde trava 2.40, Vic Guerrero från Half Moon Bay med den firade Jersey Maid, vinnare av gentlemännens vägtävling vid invigningen av halvmilesbanan. Ex Guvernören Stanford med 
Occident, George H. Kimball, byggare av kända Buggy-enspännarna, med ett par av fina grå, Barner Horn, en boskapsman, med Brezze som lämnade många välkända representanter på State Turf., J.B. Haggin med sitt snabba sto Monarch, Ruben H Lloyd på en av sina finsate ridhästar. Listan fortsätter svälla så bortom hantering då fältet kommer in upploppet av minnen….