Leone Hanover
1928
e: Guy McKinney u: Shellel
ue: Chestnut Peter
Tillbaka
Leone Hanover föddes 1928 och importerades tillsammans med sju andra dräktiga ston från USA 1936. Importören var Johan Nilsson i Skåne. Hon var efter Guy McKinney undan Shellal, ue: Chestnut Peter. Vid importen hade hon förutom fölet hon var dräktig med, ett föl vid sin sida. Hon hette Bonita Hanover och var efter The Great Volo.

Leone Hanover var inte särskilt intressant på banan eller  som avelssto, men fölet hon var dräktig med hette Kajsa Hanover och var efter Calumet Chuck. Detta sto föddes 1937 kom att gå till travhistorien. Hon såldes till Burge-stallet på Solvalla och lämnade många medelmåttor på banan, men inte någon som stack ut.

Brodda Stuteri blev sen ägare till Leone Hanover och där lyckades man bättre med att få fram tävlingshästar och avelsmaterial. Vad sägs om Prior och Leon Pinero och avelsstona Zita Pinero, Syster Gun och Lady Harriet.

Lady Harriet var efter Hollyrood Dennis och lämnade efter sig Lady Speed efter King Speed som köptes av Gösta Valentin. Lady Speed kom dock tillbaka till Brodda efter att ha lämnat den lovande Bandit H. som tyvärr dog ung.