Alexander's Abdallah

Alexander's Abdallah ägdes av det stora stuteriet i Kentucky: Woodburn, där han stod mellan 1863-64. Det invaderades i oktober 1864 och fullblod tillfångatogs inklusive hingsten som sedan lämnades tillbaka mot en lösensumma. Ägaren, en känd uppfödare och Engelsman trodde nu att reidera skulle vara över men hade fel. Kriget var nästan över, men han invaderades igen i februari 1865, och hans travsektion förstördes, 16 av hans bästa hästar stals.

En federal avdelning från lexington startade en jakt på dessa invaderare och hingsten Bay Chef blev dödad. Adballah var inte i kondition för hård ridning efter att ha avlats hårt på stuteriet och de övergav honom i Lawrenceburg, Kentucky efter 2,5 mil. Han hade tvingats simma i en iskall å medan han svettades och han dog fyra dagar senare av lunginflammation. Han var då 13 år gammal och detta var en stor förlust för aveln.

Han gav under sin avelskarriär det otroliga stoet Goldsmith Maid. The Maid var den första riktiga sportstjärnan och hon sänktre travrekordet sju gånger.

Han var efter Hambletonian 10 och undan Kate Darling.