Årjängs Stora Sprinter lopp         Trotting in Sweden  2011      
     Lördag 16 Juli 2011      Årjäng              
  Click for Stockholm, Sverige Forecast
Stockholm
                      Worldclasstrotting.com          
    Tidigare vinnare av Årjängs Stora Sprinter lopp             To Sweden 2011              
     Presentation på några av dom största stolinjerna: Jessie Pepper (100)  Minnehaha (1200)  Maggie H (400)  Medio
                        (5000)  Isotta (6000) Skip (7990)  Nell (8000) Nannie Etticoat  (8600)
Tidigare vinnare av  Gulddivisionen 2011 -  Gulddivisionen 2010  - Guldfinaler
     
 från Travnet.se
 -
  från Travnet.se
  -
 från Travnet.se
 -


 
Beanie M.M. vann på topptid.
Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rafflande fartfest.
Starkast över upploppet var Beanie M.M. som vann på tangerat banrekord 1.10,4.
- Jag är överlycklig. Det är nästan lite overkligt att stå här, sa tränaren Morten Waage och fick en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.
     
    Årjängs Stora Sprinter lopp 2011  - Gulddivisionen, försök 3
                 3-12 åriga         1.640 meter  auto      Purse:   500
000 SEK
   
 
N:r Plac. Häst        Kön Härstamning            Kusk       Tränare        Tid Dist. Odds   Pris 
 6  1  Beanie M.M     h  Super Arnie - Beverly San     Johnny Takter   Morten Waage    1.10,4a 1640  95 700 000  
 1  2  Marshland     h  From Above - Trapped       Ulf Ohlsson    Stefan Hultman   1.10,5a 1640  122 300 000  
 8  3  Brioni       h  Timberland - Armbro Edith     Joakim Lövgren  Joakim Lövgren   1.10,5a 1640  69 125 000  
 5  4  Torvald Palema   h  Alf Palema - Gina Roy       Åke Svanstedt   Åke Svanstedt   1.10,8a 1640  38  60 000  
 9  5  I Won't Dance   v  Angus Hall - Do Si Do Hanover   Erik Adielsson  Stig H Johansson  1.10,9a 1640  233  30 000  
 3  0  Lavec Kronos    h  Enjoy Lavec - Dame Lavec     Lutfi Kolgjini  Lutfi Kolgjini   1.11,0a 1640  55    
 4  0  Iceland      h  Scarlet Knight - Grandezza Ri   Stefan Melander  Stefan Melander  1.11,0a 1640  83    
 2  0  Global Investment v  Pine Chip - Armbro Naive     Björn Goop    Björn Goop     1.11,2a 1640  415    
10  0  Victory Hill    h  Super Tilly - Hills Speedy Ruth  Thomas Uhrberg  Anders Göstasson  1.11,4a 1640 1507    
 7  0  Rakas       h  Victory Party - Tricky Woo    Per Lennartsson  Per Lennartsson  1.11,5a 1640  34  
 Ägare: Stall Sandemar 
 Uppfödare: Magdalena Johansson & Morten Waage 
 Odds: 9.52 Plats: 3.05 - 2.97 - 2.45 
       
  Beanie M.M. vann på topptid.
Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rafflande fartfest.
Starkast över upploppet var Beanie M.M. som vann på tangerat banrekord 1.10,4.
- Jag är överlycklig. Det är nästan lite overkligt att stå här, sa tränaren Morten Waage och fick en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.

Publiken hade invaderat Sveriges vackraste travbana denna V75-lördag. 12 542 personer njöt i det härliga vädret och av travsport på högsta nivå. I Årjängs Stora Sprinterlopp bjöds det på en fartfest fullt i klass med Elitloppet. Lutfi Kolgjini snabbstartade med sin Lavec Kronos och drog i ett ursinnigt tempo. Han öppnade första varvet på 1.09,4 och perfekt med i rygg på ledaren tassade Beanie M.M. och Johnny Takter. I andra par utvändigt satt Rakas medan Torvald Palema backades ifrån start och låg sist hela vägen. Strax innan ingången till sista sväng lyfte Takter ut Beanie M.M. i andraspår. In på upploppet slog han klorna i Lavec Kronos och höll sedan undan före flera bra spurtande hästar. Förstapriset uppgick till 700 000 kronor.
- Jag gillar den här hästen, han är underbar att köra. Han öppnade rätt så bra och jag trodde inte att han kunde öppna så bra. Det blev en tuff förstasväng när Iceland svarade ut oss lite. Men vi hade tur som kom ner i ryggen och hästen fick en liten pust, sa Johnny Takter.
- Han kändes stark och fin hela vägen och jag ville inte sitta kvar så länge och köra på chans. Hästen har gjort bra lopp hela tiden och får han bara ett vettigt lopp är han inte sämre än någon annan, fortsatte Takter som även vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp tidigare, 1990 med Nealy Lobell.

Morten Waages familjehäst
Beanie M.M.:s tränare Morten Waage var strålande glad efter att hans stjärna vunnit sin andra raka seger i gulddivisionen. Beanie M.M. fick också en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial den 26 juli vilket Waage tackade ja till. Han passade även på att hylla sin fru Magdalena som är skötare till hästen.
- Jag är överlycklig, självklart. Det är nästan lite overkligt att få stå här i segerceremonin, att få ta emot checken. Hästen är grym, Johnny körde perfekt och det här känns nästan lika bra som när jag hade Sugarcane Hanover. Vi har fött upp honom själva, han är född hemma, "Maggan" har skött om honom bra, vi har tränat honom själv hemma och haft stor hjälp av alla kuskar, sa Morten Waage.

Brioni och Torvald Palema toppspurtade
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Marshland och trea Brioni som avslutade mycket starkt ifrån fjärde par utvändigt. Fyra blev Torvald Palema som även han avslutade våldsamt sista sexhundra metrarna efter att ha hamnat på vingel ifrån start. Däremot stod Rakas inte att känna igen och han var sist i mål felfri efter en perfekt löpning.

Caballion strålande efter galopp
I V75-inledningen svarade Caballion för en strålande uppvisning. Det var dock dramatik i starten då hästen slog på en galopp direkt när startbilen lämnade fältet. Samtidigt galopperade Gossip's Winner kort efter start när han såg ut att vara på väg mot ledningen. Caballion ställde sig dock och körde ifatt fältet. Han avancerade fram utvändigt om ledande S.J's Otto dryga varvet kvar och man såg tidigt att han hade full kontroll på ledaren. Caballion såg kanonfin ut och satte ordentlig press på S.J's Otto. Han tog över in på upploppet och den Henrik Larsson-tränade hästen gick ifrån till en imponerande seger.
- Gud vad ivrig han blev och han började långt innan vi vände upp bakom bilen. Han slog på en galopp och det gällde bara att försöka få honom att ställa sig i trav igen och det lyckades. Jag trodde på vinstchans ändå trots galoppen, sa segerkusken Fredrik B Larsson.
- Man får ett väldigt självförtroende när man kör den här hästen. Man känner urkraften i honom och idag var han väldigt laddad och ville springa. Femhundra meter kvar kända jag bara, när det gick väldigt fort, att jag hade en växel kvar. Det kändes oerhört skönt.

Dubbelseger för Svanstedt
Åke Svanstedt vann dubbelt på V75 och drygade ut sin ledning i tränarligan. Årsseger nummer 34 och 35 kom genom Zeb De Castella och Stigaxelsixten. Den förstnämnde var bångstyrig och konstrade innan men tog sig samman till loppet. Zeb De Castella behöll ledningen ifrån innerspåret och fick bestämma tempot. Den sista biten blev han tufft utmanad av U.Bergs Otto men lyckades hålla undan på målfoto.
- Vi provade med en annan vagn idag som vi inte haft förut. Det var inte så stor skillnad, kanske en decimeter, men den blev för trång och hästen är stor och han blev lite stollig och uppskärrad. Han hytte och tänkte slå mot mig och sådant tycker jag inte om.
- När vi bytte vagn så blev det bättre men han blev lite stressad av det. Med tanke på det som hände innan så gjorde han ett bra lopp, sa Åke Svanstedt.
Bakom Stigaxelsixten så gav Svanstedt honom en resa i femte par utvändigt. Han följde med i angrepp ute i tredjespår över sista bortre långsidan och vred på själv i fjärdespår. Han kom upp utvändigt om Ego Sånna som hade övertagit ledningen i slutkurvan. Men över upploppet var Stigaxelsixten starkast och han avgjorde till en övertygande seger.

"Kaffir Face lugn och harmonisk"
I V75-avslutningen så gick Kaffir Face felfritt och övertog ledningen efter fyrahundra meter. Han drog sedan i ett jämnt tempo och över upploppet satt Lutfi Kolgjini mest och såg till att Hunter Brodde i rygg på ledaren inte skulle få chansen i tid. Den sistnämnde såg ut att ha gott om krafter kvar när han sköt till kort före mål men då var det för sent. Kaffir Face vann på tiden 1.14,0.
- Han kändes väldigt fin idag och jag kände redan i värmningen att han var lugn och harmonisk, sa Lutfi Kolgjini.
Sju rätt på V75 gav 43 174 kronor.

Michael Carlsson
 
   
     
       
       
       
     
                                   
   
               
               

  <TILLBAKA TILL HUVUDSIDAN  ;         WorldclassTrotting.com            sist uppdaterad  18.07.2022