2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Efter en imponerande årsdebut hemma på Solvalla i onsdags i Elitloppstestet Meadow Roads lopp är nu Daniel Redéns racersto Delicious U.S. klar för Elitloppet.

Delicious och Ron Pierce vinner Late Closer på The red Mile den 7 oktober 2012

Delicious U.S.

Delicious U.S. övertygade för tränare Ron Gurfein som unghäst i USA. På åtta starter som tvååring vann hon fyra lopp, tog tre andraplatser, en tredjeplats och sprang som snabbast 1.11,5. Som treåring blev det fyra segrar på 15 starter och vid segern på 1.09,9 i sin sista start på amerikansk mark slog hon Maven. Vid Harrisburg-aktionen i början av november 2012 köptes hon sedan till Sverige av Stall Zet för 100.000 dollar.

Hon gjorde debut på svensk mark i april ifjol och slutade då tvåa bakom Nato Dream i ett lopp ingående i Solvallaserien. Hon följde upp det med att vinna ett försök till Norrlands Grand Prix på Hagmyren. Under Elitloppshelgen ifjol tog hon en imponerande seger med fyra längder i Fyraåringseliten för Ston på 1.10,7. Trea i samma lopp var Pietro Gubellinis Elitloppshäst Prussia. En kylig höstdag i oktober på Solvalla ifjol slog hon till med dunder och brak när hon vann ett snabblopp på Solvalla på 1.09,9/1640 meter autostart. Den tiden var givetvis nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska ston.

Efter närmare sju månaders tävlingsfrånvaro gjorde hon på onsdagen comeback, träningsrapporterna gick i dur inför Elitloppstestet Meadow Roads lopp och hon svarade upp mot förväntningarna. Delicious U.S. sprintade undan till en enkel seger från ledningen på 1.10,2/1609 meter autostart. Segern var imponerande och gav henne också en biljett till Elitloppet 2014.

Nationalitet (ägare): Sverige (Stall Zet)
Tränare: Daniel Redén

Kön:
Sto
Ålder: 5 år e Cantab Hall – Ipsara L.B.

Startprissumma:
2.366.572 kronor
Rekord: 1.09,9



Tillbaka