2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Världsrekordhållare klar för Elitloppet!

Maven

Maven

Jonas Czernyson-tränade Maven är den första hästen att bli klar för Elitloppet 2014. Det femåriga stoet är också världens snabbaste sto på 800-metersbana och 1000-metersbana.

Maven slog två världsrekord ifjol, dels när hon vann på 1.09,5 på 800-metersbanan Delaware County Fair och dels när hon segrade på 1.09,5 på 1000-metersbanan Pocono Downs. Under 2013 vann Maven flera stora segrar i USA; bland annat Breeders’ Crown, Armbro Flight Stakes, Miss Versatility och Allerage Farms Filly & Mare Open. Hon var helt outstanding bland stona i USA ifjol och har visat sig både startsnabb och tål att gå hela vägen. Det är precis en sådan häst som vi vill se i Elitloppet.

Maven som vunnit 25 lopp på 40 starter och sprungit in över 9,3 miljoner kronor körs av en av USA:s främsta kuskar på senare år – Yannick Gingras – som blev champion på The Meadowlands ifjol och som aldrig tidigare tävlat i Sverige. Kombinationen Maven och Yannick Gingras gör dem till ett av de mest intressanta ekipagen i Elitloppet på senare år.

Maven har ännu inte startat i år, men har sett bra ut i några snabba kvallopp på Meadowlands. Tanken är att hon ska hinna med två starter innan resan till Europa påbörjas, årsdebuten kommer att äga rum i Ohio den 4 maj.

Det har varit en del skriverier i media om Mavens resa till Sverige, det är nu bestämt att Jonas Czernysons sto kommer att flyga till Amsterdam och sedan gå landvägen upp till Stockholm och komma till Solvallaområdet troligen på tisdagen före Elitloppet. När det gäller kusken Yannick Gingras landar han på Arlanda fredag morgon den 23 maj och Gingras hoppas få styrningar redan på lunchtravet samma dag samt under Elitloppslördagen för att hinna få några ”lopp i kroppen” innan han på söndagen ska köra Maven i Elitloppsförsöket.

Nationalitet (ägare): USA (W J Donovan)
Tränare: Jonas Czernyson
Kön:
Sto
Ålder: 5 år e Glidemaster – M Stewart
Startprissumma:
9.330.414 kronor
Rekord: 1.09,2 (milebana)


 







Tillbaka