2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Panne de Moteur till Elitloppet

Panne de Moteur

Panne de Moteur

Efter tre raka segrar 2014 är nu Stefan Hultmans Panne de Moteur inbjuden till Elitloppet. Sexåringen som ifjol vann miljonloppen Jubileumspokalen på Solvalla och Sundsvall Open Trot på Bergsåker ser ut att vara minst lika bra i år.

Panne de Moteur kom igång med tävlandet relativt sent, han debuterade först i juni som treåring och när anmälningarna till uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium skedde i september 2011 räckte inte Credit Winner-sonens prestationer för en plats bland de 72 i uttagningsloppen utan han fick helt enkelt inte vara med där. Han vann dock ett annat treåringslopp under Kriteriehelgen. Som fyraåring vaknade han till på allvar och var tvåa bakom Fawkes i Kungapokalen på Åby. Han vann sedan Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen på 1.10,9/1609 meter autostart och vann därefter ett av försöken till Sprintermästaren. I finalen slutade han tvåa bakom Brad de Veluwe på 1.10,0. Han visade därmed att han tillhörde de bästa i kullen och vann sedan också ett av uttagningsloppen till Svenskt Trav-Derby, i finalen slutade han sedan tvåa bakom Petri Puros Pato.

Ifjol inledde Panne de Moteur med seger i Prins Carl Philips lopp på Färjestad på ett övertygande sätt, han var sedan tapper tvåa bakom David Sisu i Berth Johanssons Memorial och i tredje starten för året blev det seger i Silverörnen efter en rejäl avslutning sista 700 i tredjespår. Efter den segern kom Elitloppsinbjudan, men i försöket där slutade han oplacerad. Han vann sedan såväl Jubileumspokalen på Solvalla och Sundsvall Open Trot på Bergsåker med en miljon kronor i förstapris samt Frances Bulwarks lopp på Solvalla under Kriteriehelgen.

I år har Panne de Moteur endast startat på Solvalla och tagit tre raka segrar i Kentucky Fibbers lopp, The Onions lopp och nu senast i Dartster F.:s lopp. Efter de tre segrarna i bra stil fick Stefan Hultman inbjudan till Elitloppet 2014. Panne de Moteur är en av huvudfavoriterna till segern i Elitloppet 2014 och Stefan Hultman och kusken Örjan Kihlström har därmed chansen att vinna sin andra Elitloppsseger, den första tog de 2004 med From Above.

Nationalitet (ägare): Sverige (Travkompaniets Stall AB)
Tränare: Stefan Hultman
Kön:
Hingst
Ålder: 6 år e Credit Winner – Jalopy
Startprissumma:
6.995.500 kr
Rekord: 1.10,0

 


 







Tillbaka