2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Pascia’ Lest klar för Elitloppet

Pascia’ Lest

Pascia’ Lest

Femårige Pascia’ Lest som ifjol vann Fyraåringseliten under Elitloppshelgen och så sent som i lördags vann Grupp I-loppet Prix de l�Atlantique är nu klar för start i Elitloppet.

Pascia’ Lest visade tidigt sin talang och vann fyra lopp redan som tvååring, som treåring inledde han med sju raka segrar, bland annat i Premio Nazionale och det italienska Derbyt. Han fick sedan se sig besegrad i Orsi Mangelli mot Quid Pro Quo och Probo Op där han var spelad till 11 för 10.

Efter den förlusten gick han till vintervila och efter två andraplatser i början av 2013 kom han till Solvalla och Elitloppshelgen där han vann Fyraåringseliten på 1.10,5/1609 meter i det regniga vädret. Under hösten ifjol bytte Pascia’ Lest tränare från Holger Ehlert till franske Thierry Duvaldestin och nu börjar Varenne-sonen hitta formen på allvar igen.

Efter en andraplats i Criterium de Vitesse på 1.10,3 bakom Univers de Pan var han sedan tvåa bakom Mack Grace SM i Torino den 6 april. I lördags svarade Pascia’ Lest för en stark insats när han plockade ner favoritspelade Univers de Pan i Prix de l’Atlantique på Enghien-banan utanför Paris på 1.11,3/2150 meter autostart. Totalt har han vunnit 13 segrar på 24 starter och sprungit in 8,3 miljoner kronor och den här femåringen blir högintressant i Elitloppet då han visade sig både startsnabb och alltid visar härlig inställning i slutstriderna. Hästens körs av den italienske toppkusken Enrico Bellei.

Nationalitet (ägare): Italien (Samuel Querci)
Tränare: Thierry Duvaldestin
Kön:
Hingst
Ålder: 5 år e Varenne – Superiors Sun
Startprissumma:
8.275.578 kronor
Rekord: 1.10,3

 


 







Tillbaka