2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Efter seger i Vägen Till Elitloppet på Örebrotravet fick Solvallahästen en inbjudan till Elitloppet 2014.

Reven d'Amour

Reven d”Amour

Reven d’Amour har tävlat ojämnt de senaste åren, men när han blixtrar till är han riktigt bra som när han på Örebrotravet stack ifrån de övriga konkurrenterna och vann på nya banrekordet, 1.10,3.

Den numera nioårige hingsten inledde karriären lovande med sju vinster som treåring och största segern togs i European Championship for 3 years old på Jägersro. Som fyraåring kvalade han till såväl Kungapokalen som Europaderbyt där han slutade fyra, men största segern under det året kom i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen då han vann på 1.11,0. Som femåring valde kretsen runt hästen att åka över till andra sidan Atlanten där Reven d’Amour slutade tvåa i Maple Leaf Trot på 1.09,9 och trea i Nat Ray Trot på samma tid.

Som sexåring inleddes året lovande och när han forsade runt den regntunga Rättviksovalen på 1.11,2 i början av maj det året fick Reven d’Amour en Elitloppsinbjudan. I Elitloppsförsöket som Rapide Lebel vann blev det dock galopp och den dagen förstördes. Han vann visserligen American Trot på Romme senare samma år, men han hade svårt att hitta den rätta stilen under slutet av sexåringssäsongen och även under hela sjuåringssäsongen. Ifjol som åttaåring tände han till på höstkanten och vann först American Trot på Romme på 1.10,8 och Gulddivisionen på Romme i oktober på samma tid. Efter en andraplats i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst i november avslutade han året med två galopper. I årsdebuten i år som nioåring satt Reven d’Amour fast med mycket krafter sparade bakom Panne de Moteur, men i andra starten blev det galopp. I årets tredje start i Vägen Till Elitloppet visade Fredrik B Larssons häst att han hör hemma i Elitloppet.

Tränare Fredrik B Larsson tränade även Giant Superman som var tvåa i Elitloppet 2005 bakom norsktränade Steinlager.

Nationalitet (ägare): Sverige (Stall Harriet)
Tränare: Fredrik B Larsson
Kön:
Hingst
Ålder: 9 år e Revenue – Melody d’Amour
Startprissumma:
5.234.474 kronor
Rekord: 1.09,9 (milebana)

 


 







Tillbaka