2014-05-23                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2014
STOCKHOLM
Efter seger i Grupp II-loppet Prix Kerjacques på Vincennes med 54.000 euro i förstapris fick franske Timoko en inbjudan till Elitloppet 2014.

Timoko

Timoko

Den sjuårige hingsten inledde sjuåringssäsongen med en femteplats i Prix de Amerique där Maharajah vann. Han var sedan oplacerad i Prix de France där Noras Bean vann, men han var inte som bäst i inledningen av säsongen och fick en paus efter Prix de France den 9 februari. Han återkom efter vila i Prix de l’Atlantique på Enghien den 19 april och slutade då fyra utan att ha det rätta klippet i steget. Det loppet i kroppen hade gjort susen och när Björn Goop för första gången satt upp bakom Timoko i Prix Kerjacques blev det en övertygande seger på 1.12,7/2700 meter.

Ifjol slutade Timoko trea i Elitloppsförsöket bakom Nesta Effe och Raja Mirchi, i finalen blev han också trea – då bakom Nahar och Arch Madness. Timoko var på väg till Elitloppet redan som femåring, men efter en blek insats i Oslo Grand Prix två veckor innan Elitloppsstarten valde kretsen runt hästen att tacka nej. I mars ifjol vann Timoko Criterium de Vitesse på den franska sydkusten på toppfina tiden 1.10,2/1609 meter autostart vilket är en av de snabbaste tiderna i loppets historia.

Timoko var dominant i kullen som tre- och fyraåring och tog många segrar i imponerande stil, bland annat vann han både det franska treåringskriteriet och det franska fyraåringskriteriet, Prix de Selection, Prix Albert Viel och Criterium Continental – alla lopp med minst 100.000 euro i förstapris. I Europaderbyt i Schweiz som fyraåring fick han dock se sig besegrad som stor favorit mot svenske Kadett C.D.

Björn Goop körde hästen för första gången i Prix Kerjacques och tanken är att Goop ska köra hästen i Elitloppet 2014 också.
Nationalitet (ägare): Frankrike (Richard Westerink)
Tränare: Richard Westerink
Kön:
Hingst
Ålder: 7 år e Imoko – Kiss Me Koulonces
Startprissumma:
20.035.351 kronor
Rekord: 1.10,0

 


 







Tillbaka