Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2017
STOCKHOLM
 

Timoko

- Det känns fantastiskt att få bjuda in Timoko igen. Och att han vann det här storloppet på nya löpningsrekordet 1.09.5 är imponerande, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Timoko och Björn Goop fick ingenting gratis i Cagnes Sur Mer i storloppet som brukar kallas för Frankrikes Elitlopp.
- Det är otroligt att hästen gör den här prestationen som tioåring. Jag blev jätteglad av att se loppet, säger Markus Myron.

Timoko och Björn Goop vann Elitloppet på just gårdagens segertid, 1.09.5, för tre år sedan. Och hästen har sedan varit i final 2015 (oplacerad) och 2016 (trea på 1.09.4).
Dessutom kom Timoko trea i Elitloppet 2013 när Nahar vann, så det är verkligen en välmeriterad världsstjärna som kommer till Solvalla sista helgen i maj för att ge Bold Eagle en match.
- När jag var liten pojke drömde jag om att få vinna Elitloppet och det var otroligt när det gick i uppfyllelse. Och att vi får vara med i år igen och ha chansen en gång till är fantastiskt, säger Timokos tränare och ägare Richard Westerink.

Elitloppet Benders avgörs söndagen den 28 maj på Solvalla. Klar för medverkan är franske Bold Eagle. Svenske Nuncio är också inbjuden i egenskap av titelförsvarare.

Fakta: Timoko
Nationalitet (ägare): Fransk (Richard Westerink)
Tränare: Richard Westerink.
Kön: Hingst.
Ålder: 10 år e Imoko – Kiss Me Coulonces
Startprissumma: Ca 43,9 miljoner kronor.
Rekord: 1.09.1