Vädret tävlingsdagen: 28°C
Sweden 2018   Tisdag 31 Juli
    Jägersro
Malmö, Sweden  
Video   WorldclassTrotting.com
Propulsion historisk - vann Hugo Åbergs för tredje året i rad Tidigare Vinnare av
 Hugo Åbergs Memorial  
   
   
 Hugo Åbergs Memorial Challenge du Trot á Grande Vitesse (Gr. I Int. - UET Masters Series)
 3-åriga och äldre.
 1.609 meter.  Autostart
 Purse: 1.000.000-400.000-200.000-100.000-50.000 sek (5 priser)
 
 
 
Sta Häst Kön Kusk Tränare Rek Intj Far Mor Morfar
1  DANTE BOKO V  Christoffer Eriksson  Lutfi Kolgjini 09,2   7 766 061  GOING KRONOS  MARGHERITA ROSA  ABO VOLO
2  DIAMANTEN H  Erik Adielsson  Stig H Johansson 10,0   7 119 231  ADRIAN CHIP  IATA KÄLL  ATA STAR L.
3  VOLSTEAD (US) H  Johnny Takter  Stefan Melander 09,3   5 424 824  CANTAB HALL  MADAME VOLO  YANKEE GLIDE
4  PROPULSION (US) H  Örjan Kihlström  Daniel Redén 08,1   17 185 317  MUSCLE HILL  DANAE  ANDOVER HALL
5  RAJESH FACE H  Lutfi Kolgjini  Lutfi Kolgjini 10,5   1 846 188  RAJA MIRCHI  NIPPY GIRL  GINGER SOMOLLI
6  PASTORE BOB V  Johan Untersteiner  Johan Untersteiner 09,6   2 785 066  FROM ABOVE  ESTRADA O.R.  SUPERGILL
7  GIVEITGASANDGO (US) H  Ulf Ohlsson  Frode Hamre 09,5   5 294 756  YANKEE GLIDE  MAZDA HANOVER  ANDOVER HALL
8  UP AND QUICK H  Björn Goop  Antoine Lherete 09,4   21 087 828  BUVETIER D'AUNOU  FICHTRE  QUITON DU CORAL
9  HEAVY SOUND V  Kenneth Haugstad  Daniel Redén 09,2   6 733 714  KEN WARKENTIN  ILLUSTRE NOVEMBER  VIKING KRONOS
10  SHADOW GAR (IT) S  Pietro Gubellini  Jerry Riordan 09,1   3 738 671  PINE CHIP  LADY KILLER GAR  VARENNE
 
Resultat:  
Plac Häst Odds Plats Tid
1
4 PROPULSION (US)
1,46 1,00 09,4a
2
8 UP AND QUICK* (FR)
(295) 1,16 09,7a
3
6 PASTORE BOB
(466) 1,21 09,9a
4
1 DANTE BOKO
(101)   10,1a
5
5 RAJESH FACE
(176)   10,1ag

0
7 GIVEITGASANDGO* (US)
(375)   10,2a
0
10 SHADOW GAR* (IT)
(875)   10,3a
0
3 VOLSTEAD (US)
(351)   10,7a
d
2 DIAMANTEN
(56)   8ag
d
9 HEAVY SOUND
(88)   uag
 
Tempo: första 500 9.2 (1 Dante Boko), 1000 9.9 (1 Dante Boko) sista 500 9.3
Segermarginal: 3 längder
Banförhållande: Lätt bana
Segrare: PROPULSION (US) 7 br. h e MUSCLE HILL (US) - DANAE (US) e ANDOVER HALL (US)
Ägare: Stall Zet (Redén Daniel)
Uppfödare: Caldwell F V & Bluestone Farms LLC,USA
 
   
 
Propulsion historisk - vann Hugo Åbergs för tredje året i rad

Propulsion svarade för en makalös insats när han skrev travhistoria och vann Hugo Åbergs Memorial – för tredje året i rad. Trots en blytung löpning mestadels i tredjespår krossade han konkurrenterna och vann retfullt enkelt.
- Det här är ingen vanlig häst, sa segerkusken Örjan Kihlström.
- Jag saknar ord. Hästen är ju inte av denna värld, sa tränaren Daniel Redén.


Propulsion bjöd på en helt fenomenal uppvisning när han på nytt vann Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Ingen häst har tidigare vunnit Åbergs tre år i rad och det var sannerligen ingen bluffseger som Propulsion tog hem i år. När starten gick strax efter klockan nio i samband med solnedgången på ett välfyllt Jägersro, tog Dante Boko ledningen från innerspåret. Samtidigt startgalopperade stallkamraten Rajesh Face. Ut på den första långsidan sände Erik Adielsson fram Diamanten utvändigt om ledaren och när tempot var relativt lågt kände sig Örjan Kihlström tvungen att ge sig iväg via tredjespår. Men det var upptaget i dödens där Adielsson valde att svara ut Propulsion in på slutrundan och ”Proppen” fick tugga ute i tredjespår resten av loppet. Trots den tuffa resan såg Daniel Redéns superstjärna oförskämt fin ut. Eller han såg kolossalt taggad, stark och morsk ut. Nämnas ska också att han var helt bländande fantastisk i uppvärmningen. Väl inne på upploppet kom Propulsion farande ute i spåren och avgjorde hur lätt som helst. Segern blev retfullt enkel på tiden 1.09,4/1609a.
- Allt blev fel, nu saknar jag faktiskt ord. Jag kände att det där blev inget bra och åttahundra meter kvar var jag på väg till stallet. Nu fick han ta ut sin styrka som jag vet om att han har haft. Det bevisar att den där pulsen han har i träningen den ljuger aldrig. Det här är helt galet. Jag kan inte förklara hans prestation i dag, för det ska inte gå att göra mot de här hästarna. Jag är helt mållös, sa Daniel Redén.

”Med en normal topphäst kan man glömma det”
Även Örjan Kihlström var förstås full av beundran över hästens insats och han har flera gånger tidigare sagt att Propulsion är en av de absolut bästa hästar han har kört.
- Det är ju en fruktansvärt bra häst, det har han visat hela tiden och det visade han i dag också. En helt otrolig individ och en styrka som få andra har, sa Örjan Kihlström.
- Det blev ju opassande för vår del och vi hamnade en bit bak och det var inget tempo. Jag tänkte köra men förstod då att Erik skulle köra fram och det gjorde han. Men sedan var jag tvungen att köra och sätta fart på det själv. Jag hade inget annat val att välja på och med en normal topphäst så kan man bara glömma den här dagen och prova igen. Men det här är ingen vanlig häst. Han är inte gjord av samma virke som oss andra, fortsatte Kihlström.

Diamanten galopperade som slagen
Tvåa i Hugo Åbergs blev Up And Quick som spurtade fantastiskt för Björn Goop. Detta trots att hästen blev störd av Rajesh Face sexhundra meter kvar. Trea blev Pastore Bob som verkligen har visat att han har vuxit in i eliten i år efter att ha börjat i Bronsdivisionen vid årets början.
- Det är en fantastisk utveckling på hästen. Jag är ruggigt nöjd med honom, sa tränaren Johan Untersteiner.
Dante Boko blev fyra från ledningen men däremot blev det galopp för betrodda duon Diamanten (som slagen in på upploppet) och Heavy Sound (i starten).
- Jag körde för att vinna loppet. Det kanske blev för tufft men det kändes inte som att det var tomt, tomt när han galopperade men han tappade stilen, sa Erik Adielsson om Diamanten.

Kihlström/Redén inledde med In Toto Sund
I V75-inledningen, som var ett stolopp, blev det en övertygande seger för In Toto Sund som vann enkelt från ledningen för Örjan Kihlström. Segertiden blev nya rekordet 1.10,0/1609 och tvåa blev Trendy O.K. som höll starkt efter att ha gjort jobbet utvändigt om ledaren på slutvarvet.
- Hon har haft sån form men galopperat och betett sig konstigt tidigare. Men i dag kände jag i värmningen att hon var pigg och och klart bättre än tidigare. Det är en ruggigt bra häst och hon var värd det här, sa tränaren Daniel Redén.
- Hon var jättefin. De sa i stallet att hon verkade på hugget och hon har gått bra tidigare också men var nog snäppet vassare i dag, sa Örjan Kihlström.

Lycka för Fredrik och Magdalena
Fredrik Linder har dragit igång som proffstränare igen efter några år inom annan yrkesbransch, bland annat som bagare. Nu fick en lycklig Linder se sin Zeus Bi skrällvinna Finalen i Breeders Course och 600 000 kronor i förstapris. Efter en resa i tredje par utvändigt sluggade han sig först precis före mållinjen för Erik Adielsson. En imponerande insats och segertiden blev helt strålande 1.11,1/1609a. Tvåa blev Holy Water som var grym och trea blev favoriten Zelig Kronos som kördes tufft till ledningen.
- Den här storsegern kom tidigt i omstarten. Man kan ju hoppas på att det ger ringar på vattnet. Jag är jätteglad att hästen fungerar och att vi får det här förtroendet av ägaren Anders Ström. Det känns för jäkla coolt det här, sa en rörd Fredrik Linder som tillsammans med sambon Magdalena tränar sju hästar.
- Han fick ett bra lopp men behöver inte be om ursäkt. Han har accelererat och tagit stora kliv de senaste tre veckorna, berömde Erik Adielsson.

”Seven And Seven – vilken travare”
Snackhästen Seven And Seven gjorde en mersmakande debut för Frode Hamre och USA-hästen presenterade sig med bravur i tävlingsdebuten i Europa. Han öppnade snabbt från innerspåret bakom startbilen och tog enkelt ledningen. Efter att ha fått bestämma tempot gled han säkert ifrån den sista biten för Erik Adielsson. Segertiden i det här fyraåringsloppet skrevs till 1.11,5/1609a.
- Det var en ruskig travare. Han gick för första gången i den här vagnen och han touchade i vagnen två, tre gånger rejält så man fick nästan tinnitus. Då är det bra gjort att ändå hålla rytmen. Vilken travare det var alltså, sa Erik Adielsson.
Racing Mange tog en välförtjänt seger efter flera tappra insatser, när han vann V75-4 för sin tränare Joakim Lövgren.

”Han är en hjälte”
Efter en perfekt resa i andra par utvändigt spurtade han ner ledande Justice Ås kort före mål. Segertiden blev 1.10,1/1609a.
- Det är en hjälte. Han har aldrig någonting kvar när han kommer in efter loppen. Han kämpar och jag tycker att han stod på tur för en seger, sa Joakim Lövgren.
Ferrari River svarade för en mycket stark insats när han vann V75-5 för sin tränare Conrad Lugauer. Efter att tidigt ha körts fram utvändigt om ledaren plockade han knappt ner ledande Global Takeover kort före mål på tiden 1.10,5/1609a.
V75-omgången avslutades med ytterligare en imponerande vinnare den här underbara tävlingskvällen. Det var Urban Kronos som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst för Örjan Kihlström som därmed tog sin tredje V75-seger. Tränar gör Roger Walmann. Sju rätt på V75 gav 39 617 kronor.

 
 

Vädret Malmööö

Video:
Se video HÄR
Längre video HÄR
Se video loppet från Jägersrotv HÄR
 

<TILLBAKA TILL HUVUDSIDAN WorldclassTrotting.com webmaster E-mail