Vädret tävlingsdagen: 6°C          
Sweden 2017    Onsdag 10 Maj
     Solvalla

klart.se

             
        VIDEO                                  
                              - Tidigare vinnare av Meadow Roads lopp- Elittestet              
  Mästaren nere för räkning
Nuncio är nere för räkning.
För tredje gången i rad brände trav-Sveriges största stjärna som megafavorit.
- I sista sväng kände jag att det inte bet för honom, sa kusken Örjan Kihlström...läs mer
             
                 
   Meadow Roads lopp - Elittestet
 3-12  Lägst 525.001 kr   1.640 m auto   Purse: 80 000
             
       
 
Sta  Häst  Kön  Kusk  Tränare  Rek  Intj  Far  Mor  Morfar
1  NUNCIO (US) H  Örjan Kihlström  Stefan Melander 08,7   27 928 230  ANDOVER HALL  NICOLE ISABELLE  LINDY LANE
2  DJALI BOKO H  Christoffer Eriksson  Lutfi Kolgjini 10,7   1 188 800  READY CASH  LUCKY LAVEC  PINE CHIP
3  VÄSTERBO HIGHFLYER V  Johan Untersteiner  Daniel Redén 09,4   3 872 650  LOOK DE STAR  VÄSTERBO HIGHCLASS  PINE CHIP
4  SLIDING HOME (US) H  Jennifer Tillman  Per K Eriksson 10,9   2 158 863  DONATO HANOVER  BAR SLIDE  YANKEE GLIDE
5  FRENCH LAUNDRY (US) V  Erik Adielsson  Stefan Melander 09,1   5 895 743  MUSCLES YANKEE  CREAMY MIMI  CONWAY HALL
6  CHARRUA FORLAN V  Hans-Owe Sundberg  Hans-Owe Sundberg 10,1   2 309 200  UP FRONT LARRY  FRISKA BAR  FRISKY FRAZER
   
  Resultat:    
  1. Västerbo HighFlyer 10,1a (48)
2. Sliding Home 10,3a (78)
3. Nuncio 10,5a (11)
4. Charrua Forlan 10,6a (260)
5. French Laundry 10,6ag (270)
Opl: Djali Boko d6ag (123)
Segrare: Västerbo Highflyer 9 fux v e Look De Star (FR) - Västerbo Highclass e Pine Chip (US)
Ägare: Stall Zet
Uppfödare: Västerbo Stuteri AB, Heby
Tempo: första 500 11.2 (3 Västerbo HighFlyer), 1000 11.3 (3 Västerbo HighFlyer) sista 500 8.7
   
       
       
  Mästaren nere för räkning
Nuncio är nere för räkning.
För tredje gången i rad brände trav-Sveriges största stjärna som megafavorit.
- I sista sväng kände jag att det inte bet för honom, sa kusken Örjan Kihlström.

Strax efter nio på onsdagskvällen gick luften ur trav-Sverige. Det var då Nuncio skulle räta ut alla frågetecken. Det var då Nuncio skulle visa att han kommer att ge den franske travkejsaren Bold Eagle en match i Elitloppet. Tyvärr var det istället då som allt fler frågetecken hopade sig. Från andra par utvändigt var Nuncio chanslös att utmana om segern och fick nöja sig med tredjeplatsen.
- Nu har han i och för sig inte fått något riktigt lopp på ganska länge så det kanske är så enkelt att han behövde loppet i kroppen, och det blev en lite för lugnt öppning och det gick väldigt fort till slut, men det fattas en bit till toppformen, konstaterade Örjan Kihlström, som i fjol körde Nuncio till seger i Elitloppet.

Fin och smidig efter loppet
Då kom hästen till start som favorit med sex raka segrar bakom sig. Blir det start i Elitloppet i år kommer han inte bära favoritskapet. Man ska emellertid ta i beaktande att onsdagens lopp avslutades i ett rasande tempo och även om inte Nuncio imponerade sprang han under 1.08 sista 600 meterna – i tredjespår.
- Det gick fort till slut i loppet och han känns kanonfin nu. Hästen saknar lopp i kroppen och det har strulat för honom inför det här. Han är speciell och inte en häst som man trycker till i jobben. Det finns inte så mycket att säga mer än att han är otroligt fin och smidig nu efter loppet. Vi får se vad som händer i framtiden. Det är ingen panik och jag kommer aldrig någonsin att vara besviken på den här hästen. Jag tycker att han gick ganska bra i dag, sa hästens ägare och tränare Stefan ”Tarzan” Melander.

Västerbo Highflyer visade elitloppsform
Vann loppet gjorde Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer och han ska absolut inte be om ursäkt för segern. Tvärtom visade han att han ska vara med i diskussionen om elitloppsplatserna. Från spår tre bakom startbilen flög han till ledningen och när körande Johan Untersteiner tryckte gasen i botten 500 meter från mål stack nioåringen undan till seger på fina 1.10,0 över 1 640 meter.
- Han hade helstängt i dag och kändes verkligen taggad. Det var inget snack om vem som var snabbast bakom bilen. Sedan kunde jag styra i vilket tempo jag ville och när Örjan gick på tänkte jag att vi får köra mot honom. Sedan var det full fart hela vägen in. Han kändes verkligen härlig i dag och imponerade, sa Johan Untersteiner.
Halmstadsonen satte även dit egentränade fyraåring Dealwithakiss på Solvalla. Från positionen utvändigt om ledaren imponerade stoet när hon tog karriärens första seger i 16:e starten.
- Det här var en jättefin och lovande häst som treåring men sedan kom det lite grus i maskineriet och hon slutade fungera. Vi halsopererade henne i vintras och det känns som att vi har en ny häst i år. Hon är anmäld till alla stora fyraåringslopp så vi får spänna bågen och se hur långt det räcker, sa Untersteiner.

Bergh kung på gamla hemmabanan
Solvalla delade på V86-omgången med Bergsåker och på Sundsvallsbanan dominerade forne hemmatränaren Robert Bergh. Först styrde han Annabelle Dimanche till seger och sedan vann han med Muscle Hustle som drog det längsta strået i en tät slutstrid med årsdebuterande stallkamraten Algot Zonett.
- Det är en läcker häst! Jag såg att det gick 1.09,5 sista 500 och då körde vi inte förrän 150 meter kvar. Det är en fantastiskt snabb häst det här. Att Algot dessutom var tvåa är sådant man drömmer om. Jättebra att alla fungerade! sa Åbytränaren.
I kallblodsloppet tog Jan-Olov Perssons Vestpol Gladiator en komfortabel spetsviktoria tillsammans med Ulf Ohlsson och han satt också i sulkyn bakom Markus Pihlströms Casanova Sisu som gick från sista till första plats de avslutande 800 meterna.

Femte årssegern för Båths stjärnämne
I Vinterfavoriten på Solvalla bärgade Svante Båths treåriga stjärnämne Global Un Poco enkelt sin femte seger för året från ledningen innan V86-omgången avslutades med en jätteskräll när Jorma Kontio styrde Per K Erikssons Temple of Dreams först över mållinjen. Det gjorde att utdelningen för åtta rätt hoppade upp till 61 083 kronor. Sju rätt betalade 272 kronor och sex rätt gav 28 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75
             
     
   Se video lopp HÄR
 

WorldClassTrotting.Com