2014-04-10  
Sebastian K. redo för start i USA -
"Känns bättre än i fjol"
STOCKHOLM
Sebastian K. är redo för att börja tävla i USA.
Under onsdagen körde Åke Svanstedt ett test med sin stjärna på gården i Vero Beach i Florida.
- Han känns kanonfin och bättre än han gjorde förra året, säger Svanstedt.

Sebastian K sträcker ut för Åke
Nu börjar det dra ihop sig för Åke Svanstedt och hans stall i USA.
På söndag den 13 april går första transporten med treåringarna och Sebastian K. upp till Svanstedts andra gård i New Jersey. Tävlingssäsongen nalkas och den 25 april ska några av treåringarna samt Sebastian K. gå kvallopp på The Meadowlands utanför New York.
Efter en vinter med bara träning nere i Florida är det nu snart dags för stall Svanstedt att börja tävla. Mest uppmärksammad hittills är Sebastian K. och efter att stjärnhästen följde med över till USA i höstas har han haft en lång vila och en rejäl uppträningsperiod. Den 15-faldige miljonären har inte tävlat sedan han vann Åby Stora Pris i september förra året. Men nu är han redo att ta sig an Nordamerikas snabbloppare. För två veckor sedan gick Sebastian K. ett snabbjobb efter 1.24 över 2000 meter. Under onsdagen var det dags för ett lite tuffare test och det sista innan avfärden upp till New Jersey.
- Jag körde 1.17,5 i 2000 meter och det kändes bra. Han kan inte kännas bättre än han känns nu, sa Åke Svanstedt till Studio Bjertorp direkt efter träningsjobbet. Se jobbet HÄR

Startar den 10 maj
Första starten för Sebastian K. är inplanerad till den 10 maj på Meadowlands och därefter har han en rad serie med stora lopp att tävla i under våren och sommaren.
Någon resa till Sverige och Elitloppet är uteslutet i år.
- Han har ett program med flera stora lopp i som han ska gå i här borta och det spolierar säsongen om han ska resa så långt. Jag måste säga att han känns kanonfin och om man jämför med förra året så känns han faktiskt lite bättre och fräschare i år. Han har haft en längre vila än tidigare och vi har kunnat träna honom längre, sa Åke Svanstedt i sin krönika i Sportbladet förra veckan.

Sugen på att köra lopp igen
Svanstedt berättade där vidare att han nu har blivit sugen på att köra lopp igen. Han har inte kört ett enda travlopp sedan han lämnade Sverige i slutet av oktober.
- Nu börjar det att suga lite i tävlingstarmen. Jag har inte känt så tidigare men senaste månaden har jag känt suget. Framförallt för att vi har så fina unghästar och när man sitter och kör dem i träningen och de är så fina så blir man sugen att köra lopp igen
Michael Carlsson

Tillbaka