2016-08-06  
Jimmy Takter knep sjätte segern i Hambletonian Oaks
STOCKHOLM
I stora Hambletonian räckte det inte riktigt hela vägen.
Jimmy Takter tog i stället hem de treåriga stonas största lopp i USA på lördagen.
Tillsammans med kusken Yannick Gingras blev det seger i Hambletonian Oaks och 2,1 miljoner intjänat med tredjehandsfavoriten All the Time – suveränen Takters sjätte seger i Oaks.

All The Time vinner Hambletonian Oaks för Yannick Gingras. Foto: Adam Ström/StallTZMarion Marauder vinner årets Hambletonian för Scott Zeron. Foto: Adam Ström/StallTZ
 
Inför lördagens stortävlingar på travbanan Meadowlands strax utanför New York ståtade svenskduon Jan "F:et" Johnsson och Berndt Lindstedt med sex segrar i Hambletonian Oaks.
Det var bara en tidsfråga innan rekordet skulle tangeras av den sedan 35 år i USA verksamme Jimmy Takter.
All the Time var Takters enda häst i loppet och Yannick Gingras ordnade segern på tiden 1.09,7 - nästan sekunden snabbare än favoriten och tvåan i mål Caprice Hill.
Yannick Gingras serverade All the Time ett bra lopp och ledande Caprice Hill var chanslös att stå emot vinnarens slutstöt.
- Hon kändes så stark hela vägen och gjorde mitt jobb väldigt enkelt, summerade Yannick Gingras.

”Timingen måste vara perfekt”
För Jimmy Takters del var det tredje året i rad han vann loppet tillsammans med kusken Yannick Gingras.
Den blågule USA-dominanten håller All the Time som jämngod med de flesta av stallets jämnåriga hingstar.
- Men timingen måste vara perfekt i de här loppen. Hon var väldigt stark i dag och har haft en bra vecka fram till finalen. Det var tre hästar jag hade respekt för i dag och vi var de som hade lyckan med oss, summerade Jimmy Takter.
Trea i loppet svensken Staffan Linds Celebrity Eventsy.

Raffel i Hambletonian
Takter/Gingras vann även Jim Doherty Memorial tillsammans, ett lopp för tvååriga ston med 1,3 miljoner till vinnaren. Ariana G. var stor favorit och är nu obesegrad efter fyra starter.
I kvällens huvudnummer Hambletonian Stakes höll sig Takter-stallet väl framme med två hästar i finalen och en övertygande seger av Bar Hopping i ett av uttagningsloppen.
Bar Hopping spelades till favorit i finalen framåt midnatt svensk tid och höll till en femteplats efter en kraftig offensiv till ledningen mitt i loppet av Yannick Gingras.
Segern i USA:s största lopp Hambletonian Stakes gick i stället till tredjehandsfavoriten Marion Marauder.
27-årige kusken Scott Zeron avancerade tidigt fram utvändigt ledande Bar Hopping med vinnaren som sträckte på sig när kullens kung Southwind Frank fick lucka på innerspår den sista biten.
Ett spännande lopp där de tre första hästarna i mål landade på samma tid, 1.09,5 över de 1609 meterna.
Paula Wellwood tränar Marion Marauder och vann loppet för första gången.
Även för kanadensaren Scott Zeron var det premiär i penningstinna Hambletonian Stakes, med drygt fyra miljoner i förstapris.
Åke Svanstedt lyckades kvala in sina hästar Mavens Way och The Royal Harry till finalen, båda slutade i det slagna fältet.
 
Mikael Wikner, Kanal 75

Tillbaka