2022-12-29
D'One såld för 3,3 miljoner
STOCKHOLM
Båda hennes föräldrar sprang världsrekord.
Själv tjänade hon 8,8 miljoner kronor och vann 20 lopp på 38 starter.
På onsdagskvällen såldes D’One som fölsto för 3,3 miljoner kronor.

D'One med Tim Tetrick
 

Redan i magen var D’One en snackhäst.
Anledningen var hennes föräldrar, Giant Diablo och Donato Hanover.
Två tävlingsindivider av allra högsta klass som en varm oktoberdag i Lexington 2007 blivit världens två snabbaste travhästar då de i varsitt lopp noterat historiens då snabbaste tid 1.08,5/1 609 meter.
Och D’One levde upp till de högt ställda förväntningarna.
Den allra största segern kom i Svenskt Travoaks som treåring och var värd 2,8 miljoner kronor.
Två år senare följde hon i sina föräldrars fotspår, åkte till USA och sprang hem flera storlopp vilket gjorde att hon röstades fram till "Årets sto" i Sverige 2015.
Totalt slutade karriären med 20 segrar på 38 starter, 8 886 287 kronor och rekordnoteringen 1.09,1.

Först Ready Cash sedan Muscle Hill
Eftersom ägaren Stall Kennys Andelshästar bedriver tävlingsverksamhet så auktionerades D’One på onsdagskvällen ut för sin framtida karriär som fölsto.
Det var välkände uppfödare John Bootsman (Boko Stables) som la högsta budet tillsammans med sin kompanjon, Steve Stewart på Hunterton Farm i Kentucky, platsen där D’One slog upp ögonen för första gången 29 april 2010.
Det innebär att D’One kommer att stallas upp i Holland och att hennes första partner i aveln blir den franske avelskejsaren Ready Cash.
- Senare åker D’One över till Hunterton Farm i Kentucky för att andra året blir betäckt med Muscle Hill. D´One är född på Hunterton Farm, det blir kul att hon får komma tillbaka dit också. Vi vill behålla alla föl svenskregistrerade, precis som jag gör med alla mina fölston/föl som jag har i Kentucky. Förra veckan kom fem stycken Boko-föl födda 2016 hem till Sverige från USA, det funkar bra, säger John Bootsman till stallkenny.se.

 
Mikael Wikner, Kanal 75

Tillbaka