Vädret tävlingsdagen 20°C          
Sweden 2017    Lördag 15 Juli
     Årjäng
               
        Video                 Tidigare vinnare av Gulddivisionen 2017 - Gulddivisionen 2016 - Guldfinaler              
                              Tidigare vinnare av Årjängs Stora Sprinterlopp              
                 
  Dante Boko skrällde i Årjängs Stora Sprinterlopp
Dante Boko skrällde i Årjängs Stora Sprinterlopp och tog hem förstapriset på 600 000 kronor.
Från ledningen höll han undan på uppförstorat målfoto före en våldsamt spurtande Propulsion.
- Det är så fruktansvärt skönt alltså. Känslomässigt är det topp tre, sa en rörd segerkusk Adrian Kolgjini...läs mer
             
                 
   Årjängs Stora Sprinterlopp -  Gazza Degatos Minneslopp (Gr. II Int.)
 3-12 åriga   1.640 m auto   Purse: 600 000
             
 

   
 
Sta  Häst  Kön  Kusk  Tränare  Rek  Intj  Far  Mor  Morfar
1  B.B.S.SUGARLIGHT* V  Kevin Oscarsson  Fredrik Solberg 09,5   8 745 343  SUPER LIGHT  SUGARSWEET SID  SUGARCANE HANOVER
2  DANTE BOKO V  Adrian Kolgjini  Lutfi Kolgjini 09,2   5 672 776  GOING KRONOS  MARGHERITA ROSA  ABO VOLO
3  NADAL BROLINE V  Ulf Ohlsson  Reijo Liljendahl 10,1   2 625 415  YANKEE GLIDE  AIMEE'S PROMISE  AMERICAN WINNER
4  HIGHSPEED CALL V  Anders Eriksson  Nicklas Pettersson 10,4   1 900 808  FROM ABOVE  LOVE CALL  ALF PALEMA
5  BRUNO DI QUATTRO* (NL) H  Frode Hamre  Frode Hamre 11,3   2 406 920  BROADWAY HALL  IJSSEL  SPEEDY SOMA
6  ON TRACK PIRATEN V  Johnny Takter  Hans R Strömberg 09,4   14 663 210  KOOL DU CAUX  MONROVIA  RITE ON LINE
7  KADETT C.D. H  Robert Bergh  Robert Bergh 09,8   8 401 320  SCARLETT KNIGHT  KISS OF FIRE  TENOR DE BAUNE
8  PROPULSION (US) H  Örjan Kihlström  Daniel Redén 08,9   9 607 195  MUSCLE HILL  DANAE  ANDOVER HALL
9  VOLSTEAD (US) H  Erik Adielsson  Stefan Melander 09,3   4 537 824  CANTAB HALL  MADAME VOLO  YANKEE GLIDE
10  RINGOSTARR TREB* (IT) H  Wilhelm Paal  Jerry Riordan 09,5   5 990 194  CLASSIC PHOTO  FARSALO EGRAL  SUPERGILL
   
  Resultat:    
 
Plac Häst Distans Odds Plats Tid
1
DANTE BOKO
2/1640 11,66 2,60 09,6a
2
PROPULSION (US)
8/1640 (21) 1,31 09,6a
3
RINGOSTARR TREB* (IT)
10/1640 (48) 1,84 09,7a
4
NADAL BROLINE
3/1640 (78)   09,8a
5
B.B.S.SUGARLIGHT*
1/1640 (62)   09,9a
6
ON TRACK PIRATEN
6/1640 (107)   10,1a

0
BRUNO DI QUATTRO* (NL)
5/1640 (472)   10,2a
0
KADETT C.D.
7/1640 (413)   11,0a
0
HIGHSPEED CALL
4/1640 (902)   12,4ag
d
VOLSTEAD (US)
9/1640 (164)   9ag
   
  Segrare: DANTE BOKO 7 br. v e GOING KRONOS (IT) - MARGHERITA ROSA (FR) e ABO VOLO (FR)
Ägare: Stall Be the Best
Uppfödare: Annemanna AB, Ekerö
Tempo: första 500 1.09.2 (2 Dante Boko), 1000 1.10.9 (2 Dante Boko)
   
   
   
  Dante Boko skrällde i Årjängs Stora Sprinterlopp
Dante Boko skrällde i Årjängs Stora Sprinterlopp och tog hem förstapriset på 600 000 kronor.
Från ledningen höll han undan på uppförstorat målfoto före en våldsamt spurtande Propulsion.
- Det är så fruktansvärt skönt alltså. Känslomässigt är det topp tre, sa en rörd segerkusk Adrian Kolgjini.

Nästan 15000 personer hade sökt sig Sveriges vackraste travbana i Årjäng och kunde i solgasset njuta av mycket stor travsport. De fick se ett rafflande upplopp i Årjängs Stora Sprinterlopp där Dante Boko ledde varje meter. Han öppnade blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Efter en inledning på 1.09 fick han bestämma tempot och sedan skruvade Adrian Kolgjini upp farten successivt. Han gjorde ett ryck i sista sväng som skulle visa sig vara vinstgivande. Dante Boko kom in på upploppet i en klar ledning och samtidigt kom favoriten Propulsion stormande långt ut i banan. Han hade väldigt långt fram och det såg länge helt omöjligt ut. Men Daniel Redéns stjärna kom som skjuten ur en kanon och när mållinjen passerades var det omöjligt att se vem som vann. Målfotot fick förstoras upp och där visade det sig att Dante Boko hade nosen först. Segertiden blev 1.09,6/1640a. Förutom förstapriset på 600 000 kronor får han även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli. Tränar gör Lutfi Kolgjini och i sulkyn 24-årige sonen Adrian som nu tog en ny storloppstitel. Han var märkbart rörd efter triumfen.
- Det är så fruktansvärt skönt alltså. Jag har haft mycket stolpe ut och dåliga spår och allt var det är. Det var skönt att ha stolpe in också, sa Adrian Kolgjini.
- Just att det har varit motigt ett tag och att vissa hästar har underpresterat och Mosaique Face fick lägga skorna på hyllan. Man kämpar hårt och så vänder det. Vi har ett otroligt bra team, vår personal är grymma och hästägarna är bra. De flyttar inte en häst ifrån oss.

”Känslogmässigt är det här topp tre”
Det blev en dryg väntan innan resultatet kungjordes och Adrian valde att köra av banan med Dante Boko. Han menade på att det var omöjligt att se vem som vunnit när de passerade mål eftersom Propulsion kom så långt ut i banan.
- Han kom bakom publiken, 25 meter ut i banan. Min häst såg inte honom. Han är väldigt ärlig hästen och går alltid hela vägen hem.
- Jag körde inte mot B.B.S.Sugarlight i ryggen utan körde mot de andra. Jag ryckte i sista sväng och det var på hundradelen precis på sekunden att det räckte. Rent känslomässigt är det här topp tre. Jag har vunnit större lopp penningmässigt men det är fantastiskt att få vinna det här loppet på den här banan med den här publiken, fortsatte Adrian Kolgjini.

Some Summit föll tungt
Det var överlag riviga och händelserika lopp på Årjäng. Det blev skrällbetonat och grunden till att utdelningen på sju rätt blev tre miljoner kronor lades redan i V75-inledningen där megafavoriten Some Summit föll tungt. När den på förhand värsta konkurrenten Geisha Sund galopperade kort efter start trodde många att vägen låg öppen för henne. Hon fick överta ledningen efter sexhundra meter av I Am Unique samtidigt som Evin Boko fick andra par utvändigt. Men Some Sommit började se slak ut tidigt och redan i sista sväng hade hon problem att freda sig. Hon hade inget att sätta emot över upploppet när Tennis kopplade greppet från utvändigt om ledaren. Men då attackerade Evin Boko efter sin fina resa och avgjorde säkert kort före mål före en tapper Tennis. Tränar gör Timo Nurmos.
- Det var en fin häst, en stark häst och det blev perfekt tempo för vår del. Jag pratade med Timo innan och fick information och det stämde jättebra allting. Det gick fort bitvis där framme och jag hade krafter kvar på den här. Hon ska inte be om ursäkt, sa segerkusken Johnny Takter.
Björn Goop som körde Some Summit var besviken efter förlusten och konstaterade att något inte stod rätt till med jättefavoriten.
- Hon underpresterade och var inte alls sig lik. Hon var fantastiskt bra senast men var inte alls samma häst i dag. Det kändes redan in på bortre långsidan och hon svarade inte som hon skulle när jag begärde av henne, sa Björn Goop.

Många galopper
V75-2 blev ett händelserikt lopp med många galopper och efter tuff körning om täten i början tog Lukas Zaz ledningen men blev pigg och Johnny Takter släppte täten till Bombibitt S.I.R. Den senare galopperade plötsligt efter ett varv och då fick Lukas Zaz återigen täten och fick press av utvändige Donners Am. Lukas Zaz var märkt till slut av den tuffa öppningen och istället kom Ural med Örjan Kihlström och avgjorde. Ural, som tränas av Susanne Richter, var mycket bra efter en tuff slutrunda ute i spåren.
- Han är ruggigt stark och jag har ju sett att han är väldigt bra och han såg ju grym ut i Bollnäs också, berömde Örjan Kihlström.

Jansson skrällde i kallblodsloppet
Torbjörn Jansson skrällde i kallblodsloppet när han styrde in Odins Eld till seger. Det var en populär hemmaseger då han tränas av Årjängs-amatören Kenneth Larsson. Efter en galopp i inledningen körde Torbjörn Jansson offensivt och resolut fram utvändigt om ledaren. I en tät slutstrid visade hästen prov på mycket bra löphuvud som avgjorde kort före mål mot ledande Mjölner Fokus.
- Jag är lika trött som hästen, han är jobbig att köra alltså. Från början drar han i väg alldeles för mycket och det kändes faktiskt att i dag går han felfritt men det gjorde han ju inte. Sedan gjorde han ett tappert lopp och han är ruskigt bra när han går felfritt, sa Torbjörn Jansson.

Dubbelseger till Nurmos
Favoriten Charlie Mearas föll i V75-4. Han fick en tuff inledning i tredjespår innan han kunde köras till ledningen efter sjuhundra meter. Han fick sedan Antonio Trot på utsidan varvet kvar och helt plötsligt så galopperade Charlie Mearas mitt i sista kurvan. Det blev istället Antonio Trot som avgick med segern och vann säkert före Autobahn, som först tog ledningen och därefter liftade med i ryggen på Charlie Mearas. Antonio Trot tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på V75.
- Han var ju stark och rejäl det får man säga. Han var jätteduktig. Han är spänd och har nära att galoppera ibland men när han väl slappnar av är han fin. Hästen är ju känd för att vara mer stark än snabb och när jag satt långt bak och det gick sakta in i andra svängen och när Erik satt i ledningen ville jag vara nära honom, sa segerkusken Björn Goop.
Erik Adielsson kommenterade den plötsliga galoppen av storfavoriten så här.
- Det kändes nästan som att han skyggade till för något i banan och tappade rytmen där. Han var fint i hand och det kom som en blixt från klar himmel. Jag tror det blir svårt för de andra att slå honom annars, sa Erik Adielsson.

Cab Hornline smällfin
Cab Hornline visades upp i en lysande författning av Per Lennartsson när han lekte hem V75-5 från ledningen. Han öppnade blixtsnabbt bakom bilen och flög direkt till ledningen. Sedan såg hästen smällfin ut hela vägen och lämnade de andra över upploppet.
- Det var en väldigt skön känsla. Han öppnade väldigt bra och var så där skönt på bettet och det kändes säkert hela vägen. Jag petade till honom i sista sväng och då stack han iväg och vann med tussarna kvar i öronen, sa Per Lennartsson.

Svenskt rekord av Born In The U.S.A.
Born In The U.S.A. vann V75-6 och slog nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans. Efter en resa i tredje par utvändigt fick han fin draghjälp runt sista sväng av Mellby Duke som attackerade framför. Ledande Clementza Am gav sig på upploppet och favoriten Tellmeastory orkade inte från utvändigt om ledaren. Born In the U.S.A. avslutade mycket bra och hann fram till seger kort före mål på tiden 1.13,2 för Torbjörn Jansson som därmed vann dubbelt på V75.
Sju rätt betalade 3 062 309 kronor. Sex rätt 13 357 kronor och fem rätt gav 852 kronor.
 
             
   
  Video:
Se video HÄR
 

Presentation på några av dom största stolinjerna: Jessie Pepper (100) Minnehaha (1200) Maggie H (400) Medio
(5000) Isotta (6000) Skip (7990) Nell (8000) Nannie Etticoat (8600)

       
 

WorldClassTrotting.Com