Hugo Åbergs Memorial Sweden Jägersro            
    Tisdag 26 juli 2011
Paris
         
 
  Video    
 
Succé för Adielsson och Kolgjini i Åbergs.
Hugo Åbergs Memorial blev en känslosam triumf för Erik Adielsson och Lutfi Kolgjini. Adielsson styrde in Lavec Kronos till en oväntad seger, medan "Ludde" själv blev trea med Joke Face.
               
   
*   *
            LIVE Racing - se loppen direkt på internet
ÖVRIGA LOPP 2011: Prix De France - Criterium de Vitesse - Finlandia-Ajo - Gran Premio Lotteria - Oslo Grand Prix - Elitloppet - Copenhagen Cup - Kymi Grand Prix - Forus Open - Hugo Åbergs Memorial - Grand Prix De Wallonie - Campionato Europeo - Åby Stora Pris - GP delle Nazioni
       
         
         
 

Sist Uppdaterad:   26.07.11 23:52:46

  GRAND CIRCUIT 2011        
  Tidigare vinnare av Hugo Åbergs Memorial - Grand Circuit
  Jägersro   *
 
 Hugo Åbergs Memorial - EUROPEAN GRAND CIRCUIT 2011
 3-10 åriga    1.609m auto    Purse: 200 000 €
 
N:r Plac. Häst       Kön Härstamning           Kusk         Tränare         Tid Dist. Odds    Pris 
10  1  Lavec Kronos   h  Enjoy Lavec - Dame Lavec    Erik Adielsson    Lutfi Kolgjini    1.10,0a 1609  212 1 000 000
 2  2  Brioni      h  Timberland - Armbro Edith    Joakim Lövgren    Joakim Lövgren    1.10.1a 1609  28  400 000
 4  3  Joke Face     h  Viking Kronos - Kalmie Melody  Lutfi Kolgjini    Lutfi Kolgjini    1.10,3a 1609  49  200 000
 3  4  Russel November  h  General November - Lacoste   Hugo Langeweg J:r   Hugo Langeweg J:r  1.10,4a 1609  145  100 000
 7  5  Torvald Palema  h  Alf Palema - Gina Roy      Åke Svanstedt     Åke Svanstedt    1.10,4a 1609  74   50 000
 1    Beanie M.M    h  Super Arnie - Beverly San    Johnny Takter     Morten Waage     1.10,4a 1609  73
 8    Marshland     h  From Above - Trapped      Örjan Kihlström    Stefan Hultman    1.10,9a 1609  221
 5    Commander Crowe  v  Juliano Star - Somack      Christophe Martens  Fabrice Souloy    1.11,1a 1609  62
 9    Local Conch    v  King Conch - Fleur New     Flemming Jensen    Flemming Jensen   1.11,3a 1609  96
 6 str  Yarrah Boko    h  Coktail Jet - Big Blue Kitten  Ulf Ohlsson      Trond Anderssen   Struken
Ägare: WHAP Trotting AB, m fl
Upfödare: K. Breeding S.R.L., Italien
Odds: 21,27  Plats: 3.60 - 1.61 - 1.90
Succé för Adielsson och Kolgjini i Åbergs
Lavec Kronos oväntad vinnare
Malmö
Hugo Åbergs Memorial blev en känslosam triumf för Erik Adielsson och Lutfi Kolgjini. Adielsson styrde in Lavec Kronos till en oväntad seger, medan "Ludde" själv blev trea med Joke Face.
- Jag har inte riktigt fattat det ännu, sa Kolgjini efter den stora tränarframgången.
- Det är otroligt mycket känslor att komma hem och vinna det här loppet, bubblade Erik Adielsson. Lutfi Kolgjini var kvällens kung på Jägersro. Han har tidigare uttalat att Åbergskvällen är magisk. Det fick den färgstarke profilen sannerligen uppleva nu. Förutom segern och tredjeplatsen i Åbergs vann Ludde ytterligare tre stora segrar under kvällen. Totalt blev det 1,8 miljoner kronor inkört till stallet. - Jag tror nog att det är min största kväll i min karriär, sa Lutfi Kolgjini.

"Känns mer än underbart"
Precis som i Svenskt Travderby i fjol blev det succé när Adielsson och Kolgjini samarbetade. Då styrde Adielsson in Joke Face till derbysegern. Nu satt han bakom Lavec Kronos och tog hem förstapriset på en miljon kronor. Han serverade sin häst en perfekt resa i andra par utvändigt. Samtidigt hade Joke Face forcerats till ledningen efter sexhundra meter i en tuff öppning. Som förstahäst i andraspår satt Brioni och i sista kurvan trodde nog många att favoriten skulle vinna. En bit in på upploppet kopplade Brioni greppet men då vreds Lavec Kronos ut till angrepp. Kort före mål tog han sig förbi och Adielsson knöt näven i en segergest.
- Det känns mer än underbart, jävligt bra. Jag körde i princip mitt sista lopp som jägersrokusk i derbyt förra året. Att komma tillbaka och få möta alla människor man känner igen och vinna det här loppet, det rör en in i själen. Jag är väldigt glad, sa Erik Adielsson som tog sin andra seger i Hugo Åbergs Memorial (Citation 2006).
- Det är två olika segrar. Citation var ett halvår in i mitt och Stigs äktenskap. Det här var mer överraskande.

Ludde gav körorder.
Adielsson var snabb att berömma Lutfi Kolgjini. Och även tacka för den taktiska körorder som Ludde gav honom innan loppet.
- Jag sa till Ludde efter mål att den här segern vann du inte bara som tränare utan även som kusk. Han berättade nämligen innan hur jag skulle köra och ge hästen chansen, sa Erik Adielsson.
- Mitt i sista sväng när jag började dra i snörena fick jag ett ordentligt gensvar av hästen. Samtidigt så stack ju Lövgren men mitt på upploppet fick jag upp hoppet. Brioni stretade emot bra och det var först 75, 50 kvar som jag kände att det skulle gå vägen.

"Ville ge honom chansen"
Tränaren Lutfi Kolgjini var överlycklig över de stora framgångarna. Han berättade också vad han sa till Erik innan loppet avseende det taktiska upplägget.
- Erik frågade mig innan om han skulle chansa invändigt. Jag sa att det ger du fan i. Mina ägare vill inte att man ska köra snyggt och de blir inte nöjda om man går i mål som snygg femma. Jag sa till honom att sätt hästen i min rygg och ge honom chansen, sa Lutfi Kolgjini. Därmed försvarade Lavec Kronos fjolårets seger i Hugo Åbergs Memorial. Vinnartiden blev 1.10,0 över distansen 1609 meter med bilstart. Tvåa blev en mycket tapper Brioni.
- Hästen gjorde ett jättebra lopp och jag är jättenöjd med honom. Det är inte lätt att få det perfekta loppet när det är så många bra hästar med. Det är hårt att gå i dödens, jag drog fram Lavec Kronos men samtidigt hade jag slagläge och slapp gå i tredjespår, sa Joakim Lövgren. Trea i mål blev alltså Joke Face och succén var ett faktum för stall Kolgjini.
- Det känns otroligt att vi är etta och trea i ett sådant här stort lopp. Och att ytterligare en jägersrohäst är tvåa, det är otroligt stort för sporten här nere.

Bytt miljö och plaskat i vatten.
För Kolgjini var Lavec Kronos seger inte lika överraskande som för många andra.
- Vi har känt länge att han har varit på väg mot den absoluta toppformen. Men det har häxat lite i loppen. Efter senaste starten bytte vi miljö och tog ner honom till min filial vid havet. Där har han bara fått plaska i vatten och hästar kan må väldigt bra av att byta miljö ibland.
- Jag hade rätt så full koll på läget när jag väl fick ledningen med Joke Face. Det gick fort i trehundra meter men sedan kunde vi lugna ner farten. I det läget kände jag att jag hade loppet i min hand men i sista sväng kände jag att det var Brionis dag för han hade greppet på mig. Men sedan kom ju "Lavecen" farande, sa Ludde och log.

Kolgjini hyllades som en rockstjärna.
- Det har varit en helt fantastisk kväll. Helt otroligt. Ludde syftade på de övriga framgångarna där stallets hästar vann ytterligare tre lopp. Det var imponerande prestationer som Sebastian K., Orion Kronos och Nash As bjöd på. Och hyllningarna till den omåttligt populäre travtränaren verkade aldrig vilja ta slut ifrån den stora publiken. Eller som Johan Edlund, en av kvällens konferencier, uttryckte det. "Närmare rockstjärna än Lutfi Kolgjini det tror jag inte svensk travsport kommer".

Michael Carlsson
 
Lutfi Kolgjini som hade en härlig kväll på Jägersro, han segrade också med Sebastian K i (150,000 sek) Prix Montecatini och med Orion Kronos i 3-årings loppet (300,000 sek) Premio Going Kronos  och slutligen vann han med Nash As i  (350,000 sek) Malmö Stads Pris.
 
Video

Belgien Canada Denmark Tyskland Finland France Tyskland Holland Italien Norge Sweden Usa

North-America  - läs mer om.........      på presentation av
Uppstallade
avels hingstar
     
Hingstguide - Hingst katalog - Hingstlinjer - Stokatalog - Stolinjer - Yearlings Sales
  * Adams Hall * Angus Hall * Celebrity Secret * Citation * Clerk Magistrate * Flirtin Man * From Above * Gidde Palema * Holiday Credit * Scarlet Knight * Viking Kronos * Going Kronos *
     
trotters born - Svenska hästar - kull födda -  Swedish horses
1994 - 1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 -2004 -2005 -2006 -2007 - 2008 -
     
                                     
fastest trotters in Europe - all times  stallion guide North_America 2008-2009      
                                     
Big events 2011
Prix D'Amerique -
     
                                               

   < TILLBAKA TILL HUVUDSIDAN             Copyright 1996-2011