Vädret tävlingsdagen 14°C          
Norway 2017    Söndag 11 Juni
     Bjerke

Vädret Oslo

           
          Video                 Norsk V75  Lördag - Svensk V75 Söndag              
                              WorldClassTrotting.Com              
  Alla lopp tävlingsdagen: Oslo Grand Prix - Finn Tack Europamatch - Energima Cup - Support Justices Äreslopp (DNT's Auktionslopp) - Gjensidige 4 års Elite - Alm Svartens Äreslöp - Flaata Eiendom AS Hoppelöp (Summer Meeting Mares) - Summer Meeting Monté, final - Summer Meeting Stayer-    
       
  Twister Bi skrällvann Oslo Grand Prix
Loppets minst spelade häst, Twister Bi, skrällvann Oslo Grand Prix för Christoffer Eriksson.
Kort före mål kämpade han ner Lionel och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.
- Det är absolut den största seger jag har vunnit, sa Christoffer Eriksson som har gjort stor succé som kusk de senaste åren...läs mer
             
  France Sweden Norge Usa    
   VG Oslo Grand Prix - (Grand Slam - UET Masters Series)
 3-12 åriga     2.100 m auto   Purse: 1.500.000-750.000-375.000-130.000-75.000-(40.000) kr.
   
         
 
spår  Nat Häst Kön Kusk Tränare Rek Inkört Far Mor Morfar
1 Sweden  VOLSTEAD (US) H6  Örjan Kihlström  Stefan Melander 09,3   4 151 226  CANTAB HALL  MADAME VOLO  YANKEE GLIDE
2 Norge  LIONEL H7  Göran Antonsen  Daniel Redén 10,9   10 885 798  LOOK DE STAR  AURORA SIGN  SMOK'N LANTERN
3 Norge  B.B.S.SUGARLIGHT V8  Peter Untersteiner  Fredrik Solberg 09,6   7 918 323  SUPER LIGHT  SUGARSWEET SID  SUGARCANE HANOVER
4 Sweden  DANTE BOKO V7  Lutfi Kolgjini  Lutfi Kolgjini 09,2   5 225 762  GOING KRONOS  MARGHERITA ROSA  ABO VOLO
5 Sweden  YOUR HIGHNESS S8  Björn Goop  Björn Goop 09,7   8 352 453  CHOCOLATIER  LA BELLE LADY  CONWAY HALL
6 Sweden  CRUZADO DELA NOCHE (US) H5  Per Linderoth  Stefan Melander 09,5   4 514 774  MUSCLE MASSIVE  ALIDADE  CREDIT WINNER
7 Italien  TWISTER BI (IT) h5  Christoffer Eriksson  Jerry Riordan 09,5   2 657 005  VARENNE  LORRAINE BI  LEMON DRA
8 France  AUBRION DU GERS (FR) V5  Jos Verbeeck  Jean Michel Bazire 11,1   8 591 722  MEMPHIS DU RIB  J'ARRIVE DU GERS  BACCARAT DU PONT
9 Finland  D.D.'S HITMAN (US) H6  Ulf Ohlsson  Petri Puro 09,1   2 578 964  DONATO HANOVER  DEEDEE'S DESTINY  MUSCLES YANKEE
10 Denmark  TAKETHEM (DK) h7  Steen Juul  Steen Juul 10,5   2 239 365  FROM ABOVE  D'CHERIE  NEW QUICK
   
  Resultat:    
 
1 Twister Bi* (IT) 12,6a 239
2 Lionel 12,8a 48
3 Aubrion du Gers* (FR) 13,2a *39
4 Takethem* (DK) 13,3a 153
5 D.D.'s Hitman* (US) 13,4ag 63
6 Cruzado Dela Noche* (US) 13,5ag 107
0 Your Highness* (S) 13,7a 75
0 Volstead* (US) 14,2a 53
0 B.B.S. Sugarlight (S) 14,2a 226
0 Dante Boko* (S) 15,0a 147
  Tempo:  11,4/500 (4 Dante Boko*) og 13,6/1000 (4 Dante Boko*), , siste 500 9,6
Odds: 23.96   Plats: 4,73-1,91-1,79
   
 
Lars Jakobsson
Loppets minst spelade häst, Twister Bi, skrällvann Oslo Grand Prix för Christoffer Eriksson.
Twister Bi skrällvann Oslo Grand Prix
Loppets minst spelade häst, Twister Bi, skrällvann Oslo Grand Prix för Christoffer Eriksson.
Kort före mål kämpade han ner Lionel och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.
- Det är absolut den största seger jag har vunnit, sa Christoffer Eriksson som har gjort stor succé som kusk de senaste åren.

Italienfödde Twister Bi har utvecklats väldeliga det senaste året och tagit sig in i eliten. Tränad av Jerry Riordan i Halmstad har han bland annat varit med i Finlandia-Ajo och i Elitloppet. Nu kom en riktigt stor fullträff när han vann Norges största travlopp på Bjerke i Oslo. Christoffer Eriksson hittade ner i andra par utvändigt från sitt svåra utgångsläge med spår sju bakom bilen. Det blev sedermera tredje par utvändigt när Göran Antonsen sände fram Lionel utvändigt om ledande Dante Boko efter åttahundra meter. Christoffer Eriksson attackerade sjuhundra meter kvar med Twister Bi och i slutkurvan kom han ner i rygg på Lionel. Den sistnämnde ryckte åt sig en klar ledning in på upploppet och Twister Bi tog upp jakten. Han närmade sig hela vägen och kort före mål tog han sig förbi Lionel. Segertiden blev 1.12,6 över distansen 2100 meter med bilstart.
- Det känns fantastiskt och det är de här loppen man drömmer om att få vara med i och nu fick jag chansen att vinna. Man har suttit och tittat på de här loppen när man började med trav och det är den absolut största segern. En enorm glädje, sa Christoffer Eriksson som återigen gör ett kanonår som kusk.
- Han öppnade bra och fick en bra position men sedan gick det väldigt sakta mitt i loppet. Jag kände mig tvungen att ge mig iväg sjuhundra kvar och han kändes stark. Vi hade tur att komma ner i rygg på Lionel i sista sväng och fick gjuta lite mod i hästen. Han har gjort en enorm utveckling och tagit enorma kliv efter att ha haft en del problem tidigare. Jerry har gjort ett jättebra jobb med honom.
- Man vet inte om man ska gråta eller skrika. Jag är stolt över hästen, sa Jerry Riordan.

Lionel tapper tvåa
En strålande insats gjorde även Lionel som blev tvåa i mål efter att ha knäckt ledaren från dödens och kämpade storstilat in i mål.

- Jag var nummer två i dag i Norges största travlopp och det känns fantastiskt stort. Jag ska vara så pass ärlig och säga att mitt i sista svängen var jag 99 procent säker på att vinna. Kanske att jag körde lite försiktigt då, jag kanske hade fått ett större försprång om jag hade kört för fullt hela vägen. Men det gick väldigt fort till slut och Twister Bi var jättebra men det var även Lionel, sa Göran Antonsen.

”D.D.’s Hitman blev påkörd”
Trea i Oslo Grand Prix var favoriten Aubrion Du Gers och efterspelet handlade en del om en trång situation ut på den första bortre långsidan mellan honom och D.D.’s Hitman.
- Det var väldigt snävt och han blev påkörd helt enkelt. Han gick fantastiskt bra efteråt och var ganska obrukad i mål trots galoppen, sa Ulf Ohlsson medan däremot Jos Verbeeck bakom Aubrion Du Gers inte alls menade att det var någon störning och att han inte rörde D.D.'s Hitman.

Månprinsen A.M. återigen en vinnare
I övrigt den här V75-omgången på Bjerke så var Månprinsen A.M. tillbaka i vinnarcirkeln när han spurtade hem kallblodsloppet med 300 000 kronor i förstapris. Han profiterade på ett våldsamt tempo i täten där han satt en bit bak. Lome Brage snuvade favoriten Polara på ledningen in i första sväng men den öppningen kostade 1.15,9 de första femhundra metrarna. Polara fick återigen göra grovjobbet utvändigt om ledaren och föll verkligen med flaggan i topp. I andra par utvändigt satt Odin Tabac som angrep in på upploppet men Polara svarade denne hela vägen. Men precis före mållinjen kunde han inte svara en mycket bra spurtande Månprinsen A.M.
- Han visade att han var som bäst även senast på Solvalla men då fumlade jag till det. Det kändes jätteskönt att de hade kört så fort och jag hade fulla händer i sista sväng, sa Gunnar Melander.

”Hästen är som en bil att köra”
V75-omgångens mest streckade häst, Shadow Gar, gjorde sin plikt för Erik Adielsson. Det Erik Bondo-tränade stoet fick överta ledningen efter sexhundra meter och blev sedan tufft utmanad av Indoor Voices över upploppet. Storfavoriten höll dock undan säkert den sista biten.
- Den här hästen är som en bil att köra och jag var en lycklig passagerare. En ruggigt trevlig märr, hon fick sträcka på sig men jag tror också att hon är bättre bakifrån, sa Erik Adielsson.

I det inledande långloppet så kunde favoriten Titanium Gar köras till ledningen efter ett varv för Hugo Langeweg Jr. I flegmatisk stil höll han sedan undan knappt före en vasst spurtande Totem D’Azur.
Canari Match tog första segern för sin nye tränare Daniel Redén när han vann V75-4 för Örjan Kihlström. Han kördes tidigt till ledningen efter en dramatisk inledning där Poet Broline stördes till galopp i första kurvan. Canari Match tog sedan en lätt seger och avvisade Tango Negros angrepp på upploppet efter att den sistnämnde kommit loss ifrån rygg på ledaren.

Goop höll vad han lovade
Björn Goop hade lämnat klartecken i Björnkollen på atg.se på Phantasm Soa i den fjärde avdelningen och efter en fin resa i andra par utvändigt tog han sig kort före mål förbi en mycket tapper Makethemark som fått göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Phantasm Soa bröt ut på upploppet mot Dominion Beach och domarna tittade länge på filmen om det var aktuellt att diska hästen men de valde att fria.
Rekord Rune var en riktig smällkaramell som vann V75-2 för Carl Johan Jepson efter en vass spurt. Hästen var spelad till en procent av insatsfördelningen och lade grunden till att sju rätt gav 293 234 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75
             
           
 
Se video HÄR
 
       
           
           
 

WorldClassTrotting.Com